Kautokeino / Guovdageaidnu

08. - 17. april 2017

HOME

PROGRAM

TICKETS

INFO

VOLUNTEER

SAMI GRAND PRIX 2017

 

Påskelørdag 15. april

Báktehárji / 18:00 / 300 kr

/ VIP 600 kr / KJØP

Sami Grand Prix 2017 arrangeres for 27. gang i år og vi får høre både nye og gamle artister og joikere på scenen som konkurrerer med sine nykomponerte sanger og joiker som vi får høre for første gang. Showet er det største i Sápmi og vi får høre spesialbestilte åpnings- og pausenummere samt hvem som får Áillohaš musikkpris i 2017.

 

Alle deltakere på Sami Grand Prix 2017 vil bli offentliggjort her!

 

Sami Grand Prix har hatt noen av Sápmis største artister og joikere på scenen og vi har fått hit på hit både fra vinnere og andre deltakere som for lengst er blitt klassikere i samisk musikkhistorie.

Vi inviterer publikum til et av Sápmis største event og gleder oss til å se alle artister og joikere på Sami Grand Prix 2017-scenen og ønsker dere lykke til med arbeidet frem til da! Sami Grand Prix 2017 vil også bli streamet direkte regoinsfritt.

PREMIER FOR JOIKE- OG SANGDEL

1. plass NOK 20 000

2. plass NOK 7 500

3. plass NOK 3 000

 

 

Vinnerne av SGP 2017 joik- og sangdel vil få en invitasjon til å delta på SGP 2018 som tittelforsvarere og får også et arbeidsstipend verdt NOK 50 000 som de kan bruke til å jobbe videre med joik og samisk musikk og for å holde en konsert under Samisk påskefestival 2018.

 

Deltakere på SGP 2017 sangdel vil fremføre sine låter sammen med SGP bandet som består av Stein Austrud (keys, kapellmester), Jan Ole Kristensen (gitar), Svein Schultz (bass) og Thomas Gallatin (trommer).

DETTE GJELDER FOR SGP 2017

• Låtbidragene framføres med SGP bandet. Innstudering, arrangering og produksjon foregår i påskeuken i samarbeid med artist og SGP bandet. SGP deltakere må være på plass i Guovdageaidnu tidlig i påskeuken.

 

• SMF dekker reise, kost og losji om det er nødvendig.

 

• Om artist velger å stille opp med eget band er det mulig, men SMF dekker ikke merutgifter i forbindelse med det.

 

• 16 års aldersgrense i begge klasser.

 

• Bidrag på SGP joikedel skal være etter tradisjonell vis uten musikk.

 

• Bidrag på SGP sangdel må være på samisk.

 

• Bidrag skal ikke være offentliggjort tidligere.

 

• Det er lov å bruke vokal-samples på SGP sangdel, men hovedvokalen må være fremført live.

 

• Dersom vinnerne av SGP 2017 joik- og sangdel sender inn bidrag til SGP 2018 vil den komme med automatisk som tittelforsvarer.

 

 

• SGP 2017 vil bli tatt opp for produksjon av utgivelse på CD og digitalt.