Guovdageaidnu / Kautokeino

24. mars - 02. april 2018

FORSIDE

PROGRAM

BILLETTER

INFO

FRIVILLIG

To av Sápmis største artister slår sammen stemmene sine og et fullt band og gir deg en konsert du aldri tidligere har sett, club-style!

Sofia Jannok & Elle Márjá Eira (oktasaš power-konsearta)

Påskeaften 15. april

Báktehárji / 22:00 / 400 kr / KJØP

SOFIA

JANNOK

Sofia har vært yndling i Sápmi siden hun var halvparten av duoen Sofia&Anna som vant Sámi Grand Prix i 2001. Siden den gang har kvinnen fra Gällivare skapt seg en karriere få kan vise til. Musikken hennes er svært variert, men alltid med hennes egne særegne sound. Hun har reist rundt hele verden og spilt fra sine fire album, og nylig laget SVT en dokumentarserie om henne. Sofia Jannok har brukt sin sterke stemme til å kaste lys på viktige temaer gjennom musikken sin, som aktivist og som TED-foredragsholder.

ELLE

MÁRJÁ
EIRA

Elle Márjá er en multikunstner fra Kautokeino som jobber med både musikk og film. Musikken hennes er best beskrevet som arktisk pop – den er kul, elektronisk og både poetisk og politisk. Hun forteller historier fra familiens bakgrunn i reindrifta gjennom musikken hennes. Elle Márjá er liveartist av rang, og kjent for å gi sterke, audiovisuelle konsertopplevelser. Hun har spilt på scener over hele verden, og i påsken kan du se henne på hjemmebane. Du finner henne ikke på Spotify, så benytt sjansen å se henne live.

RAP Allstars: Amoc // Ailu Valle // SlinCraze

Langfredag 14. april

Báktehárji / 21:00 / 300 kr / KJØP

Samisk musikkfestival samler tre av de største gutta i RAPgjerdet på samme scene og kveld. Bytt ut koftelua med caps og legg litt ekstra attitude i vugginga. Dette blir utvilsomt en av festivalens hippeste konserter.

AMOC

Aanaar Master of Ceremony (AMOC) er den eneste i verden som rapper på enaresamisk. Sounden beskriver han selv som horror-rap midt mellom hardcore og hiphop. Oversettelse: Råe, fyldige beats du kommer til å headbange til. Han er alene grunnen til at mange har lært seg nok enaresamisk til å rappe med, og er for festivallegende å regne i Sápmi. Hans første singel «Šaali» kom i 2006, og er enda en av hans mest kjente låter. Debutalbumet kom i 2007, og siden da har AMOC spilt over hele Skandinavia og i Russland. I år har AMOC lovet nytt album, og det blir både nye og gamle låter på scenen i påsken.

AILU
VALLE

Ordsmeden fra Gamasmohkki rapper på hele tre språk; nordsamisk, finsk og engelsk. Han er kjent for å ha sterke budskap i tekstene sine, og er ikke redd for å rappe det han mener. Det første soloalbumet Dušši Dušše Duššat kom på slutten av 2012, og handler om hvordan den vestlige sivilisasjonen lever i femte giret uten å lytte til naturen og urfolks visdom.

SLINCRAZE

SlinCraze er nesten på hjemmebane når han kommer til Kautokeino i påsken. Det var på Báktehárjis scene han for alvor gjorde seg kjent da han var pauseinnslag under Sámi Grand Prix i 2005. Siden er han blitt en av dem som har løftet rap til nye høyder i Sápmi. Bak seg har han flere album og en dokumentarfilm (Arctic Superstar). Til påskescenen kommer han med skjorta full av nytt materiale og gamle hits.

ISÁK

 

Langfredag 14. april

Báktehárji / 21:00 / 300 kr / KJØP

ISÁK fjorårets Sámi Grand Prix-vinner, Ella Maria Hætta Isaksen, nye konsept. Vi er stolte av å gi deg muligheten å være blant de første som får oppleve ISÁK live. Ella Maria etablerte seg som stjernebilde på den samiske artisthimmelen da hun hun vant Sámi Grand Prix 2016 med låten «Luoddaearru». På sommeren stod hun på Márkomeannus scene som en del av Nuoraid Sessions, og har siden da jobbet med sitt nye konsept. Nå er det endelig her – og Sápmi får sin helt egen ISÁK! Sounden kaller hun elektro-joik, og man kan vente seg stjerneskudd når hun tar mikrofonen. De debuterer på påskescenen langfredag, og vi tror at dette blir en av årets kuleste konserter!

FELGEN ORKESTER

 

Påskelørdag 15. april

Bákteharji / 22:00 / 400 kr / KJØP

Felgen Orkester består av fem søskenbarn og en kompis (som sannsynligvis er i slekt med de andre). De gav ut sin første EP i 2013, og har siden da vært selvskrevne allsang-prinser på de fleste samiske scenene. Musikken deres er folkelig og munter, med poprockpreg. Låtene er en mix av joik og nordsamisk sang, og ekstremt allsang-vennlige krydret med innslag av rock og melodiøs pop og ikke minst trekkspill og mandolin. Vi vil se et Felgen Orkester on-fire på påskelørdag med fullt show til langt på natt!

 

Felgen Orkester spiller også en egen konsert for ungdom i fullengde med sydisdans på menyen!

 

Onsdag 12. april (ungdomskonsert)

Bákteharji / 20:00 / 150 kr

Fra 13 år, arrangementet er rusfritt.

JOHAN IVVÁR GAUP M/BAND

 

Langfredag 14. april

Bákteharji / 21:00 / 300 kr / KJØP

Johan Ivvár Gaup vant joikedelen på Sami Grand Prix 2016 og kommer tilbake i år med nye joiker og band. Han jobber med nye joiker sammen med Per William Hermansen og vi kan sikkert vente oss utgiveler ganske snart. Han har en sterk stemme og scenepersonlighet og musikken er melodiøst sammenvevd med joik som gjør denne konserten til et spennende prosjekt. Vi får garantert også høre fremtidige hits!

TRADISJONELL JOIKEKONSERT + INGA MÁRET GAUP-JUUSO & TUNDRA ELECTRONIC

 

Langfredag 14. april

Bákteharji / 18:00 / 200 kr /  KJØP

Joik i en 100 års perspektiv. Vi synligjør 100 års jubileumet for samisk organisering med en joikekonsert der vi får høre gamle joiker som ble joiket for 100 år siden med våre dyktige og kunnskapsrike joikere. Joikere TBA.

 

Vi har også invitert det nye spennende prosjektet Inga Máret Gaup Juuso & Tundra Electronic. Vi kjenner Ingá-Máret Gaup-Juuso som en kraftfull joiker med klokkeren stemme. Hun har jobbet sammen med Patrick Shaw Iveersen og på en turné i India, Nepal og Bangladesh ble Tundra Electronic-prosjektet unnfanget. Tundra Electronic består av Patrick Shaw Iversen, Aleksander Kostopoulos og Harpreet Bansal og vi vil høre tradisjonell joik omfavnet av elektronika, ambient og improvisasjonsmusikk.

IVNNIGUIN

 

Påskelørdag 15. april

Báktehárji / 22:00 / 400 kr / KJØP

Ivnniiguin er tilbake med stilfull rock, fantastiske tekster og fengende joik. De jobber med en ny plate, den første siden LPen som ble utgitt i -78, og har nye joiker og musikk på set-listen sammen med de gamle klassikerne. Ensembleet har stått på scenen i til sammen mer enn 100 år og kan jobben med å spille opp til all-joik.

 

De gjorde den originale joik-rocken, den originale samiske punken og spilte opp til dans på den originale påskefestivalen i Plasthallen. Ivnniiguin er the Original Sámi Music!

SANČUARI

Desverre kan ikke Sančuari spille i år.

V